Dunaújváros oktatásaAz oktatásra leginkább csak gyermek, és fiatal felnőtt korban fektetünk igazán nagy hangsúlyt. Az, hogy milyen oktatási intézménybe megyünk tanulni, és milyen végzettséget szerzünk nagyban befolyásolja az egész jövőnket. A megfelelő pályaválasztás során mérlegelni kell a képességeinket, és ha ahhoz képest reális döntést tudunk hozni akkor valószínűleg már egyenesben leszünk. Sokszor csak felnőtt korban döbbenünk rá, hogy a szakmaválasztásunk mégsem hozzánk való, vagy mert nem vagyunk elég jók benne, vagy csak már más terület vonz inkább.

Bárhogy is alakul, ha fiatal, ha már felnőtt korban gondolkozunk az oktatásunk miatt a városban erre számtalan lehetőségünk lesz. A sok szakközépiskolában különféle szakmákat sajátíthatunk el, még felnőtt korban is, az esti tagozatoknak köszönhetően. A Dunaújvárosi Egyetem az 1950-es alakulásakor az ipari technikum létrehozását célozta meg, napjainkban azonban már sokféle kar közül választhatunk.

Ha a megfelelő állásra szeretnénk bukkanni, ami a képesítésünkhöz méltó, az álláslehetőség dunaújváros  oldalon rengeteg cég ajánlatai között válogathatunk.