Derecskei programok, nevezetességekA városban sok program kerül megrendezésre, ez a turizmusra nagyon kedvező hatást gyakorol.  Ezen kívül még sok nevezetességgel büszkélkedhet a város, amit a Derecske Értéktárba is felvettek.

 

A Hagymafesztivál évenként kerül megrendezésre. A város híres hagymatermesztő településként szerepel a köztudatban. A programon rengeteg látogató szokott megjelenni. A hagymatermesztés történetéről Derecskén könyv is íródott, ami a város kulturális örökség részét képzi.

Szatmári Ferenc nép kosárfonó művész munkássága szintén a Kulturális örökség részét képzi. A városban nagy hagyománya van a kosárfonás művészetének, és a ma készített darabok is nagy népszerűségnek örvendenek.

A több száz éves múlttal bíró derecskei kertgazdálkodás Bold Agro által képviselt hagyományőrző innovációja az értékek besorolását tekintve az Agrár- és élelmiszergazdálkodás csoportjába tartozik.

A városban híres még a Derecskei Kék-Kálló Citerazenekar, ami szintén a Kulturális örökséget gazdagítja. Derecskén természetesen nem csak sok programot, hanem munkalehetőségeket is lehet találni amit a munka derecske oldalon keresztül lehet böngészni.