Siófok, mint kulturális központSiófok nem csak mint üdülő paradicsom híres, hanem nagyon sok kulturális élménnyel is gazdagodhatunk itt. Legyen szó múzeumról, emlékházról vagy bármilyen jellegű örökségről a jövő generációja számára a város széles kínálatot nyújt a látogatók számára. A turizmuson túl ez másfajta piaci ágazatra is kedvező hatást gyakorol. A munkaerőpiac számára is sok lehetőséget tartogat. Ezek a helyek nem csak szezonális működésűek, ezért a városban jellemző idénymunkán túlmutatva folyamatos stabilitású munkahelyeket teremt.

A lentiekben említésre kerül néhány nevezetesség, amikre a már említett ágazatok jellemzők.

A Kálmán Imre Kulturális központ Siófok főterén található. Egész évben megrendezésre kerülnek izgalmas gyerek, kulturális és szórakoztató központok egyaránt.

A siófoki kikötő nagy múltra tekint vissza. A Gőzhajózási emlékmű az első dokkolás alkalmának tiszteleg.

A kikötő közelében található a különleges formájú meteorológiai obszervatórium. Ebből, az 1956-ban épült épületből kapja a Balatoni régió a viharjelzéseket.

A városban számos szobor, emlékmű és park is helyet kaptak. Folyamatosan bővül az ilyen jellegű fejlesztések listája, ami a munkavállaló szempontjából nagyon kedvező.Állást találhat a siófoki munkák oldalon.